* Mennyit gondolkodsz, míg jelentkezel egy tanfolyamra?
* Ki kell-e lépni a komfortzónádból, hogy teret adj a fejlődésednek?
* Mi a legnagyobb félelmed egy új terápia megismerése során?

view 768429 1280Komfortzóna… te jó Ég, igaz? Hányszor hallottad már? Sokszor a csapból is ez folyik. Mégsem hagyod el. A válasz benned van, mégis sokszor Daneil Kahnemann tézise szerint gondolkodunk.

“Jobban irtózunk a veszteségtől, mint amennyire a nyereséget szeretjük.”

Itt, ebben a jó kis körben, a komfortzónában, azt hisszük, hogy kevesebb a sérülésre az esély, hogy biztonságban, kényelemben vagyunk, hogy kontrollálni tudjuk az eseményeket.
Azonban gyakran ez a helyzet szorongást és stresszt okoz. A komfortzónában még elég alacsony a szorongás, nem sarkall minket nagy változtatásra. Ezután jön a tanulási, diszkomfort zóna, ahol már van szorongás, de van sikerélmény is, hiszen, ha tanulunk, akkor fejlődünk. Ezzel már egy kicsit el is hagytuk a komfortzónát. És a legutolsó a pánikzóna, ahol már csak félelem és szorongás van, melyben már nincs pozitív megélés, csak stressz. Ilyen például, mikor készülsz egy ÁEEK vizsgára. 🙂

Azt gondolom, hogy a komfortzónából való kilépés igenis nagy feladat, de mindenképpen döntés kérdése. Tudd, hogy ha azt elhagyod, akkor jön a tanulási folyamat, mely Téged szolgál, és ezzel gyakran együtt jár a stressz, ami tudatosan oldható, kezelhető. Fontos, hogy mindig tervezd meg, hogy mikor, hogyan fogsz kilépni, mi lesz a következő lépés! Ne várd meg, míg az élet megteszi helyetted! Javaslom, hogy kérj segítséget!
És hogy miért is írtam ezeket le Neked? Mert egy-egy tanfolyamra való jelentkezés is egyet jelent a komfortzónából való kilépéssel. Hiszen egy új területre érkezel, új emberekkel ismerkedsz, ahol netán meg kell mutasd magad, új ismeretekre teszel szert, amit aztán, a tanfolyamról kilépve önállóan kell alkalmaznod. Igen, ezek okozhatnak szorongást. De tudd, hogy minden egy folyamat. Ha döntesz, akkor támogatást nyersz a célod elérésében. A szorongás és félelem egyre csökken, hiszen ahogy jobban megismered önmagad, a képzés által fejlődsz, úgy nő majd az önértékelésed is.

Csodálatos terapeuta vagy, és tudd, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik! Neked, terapeutának is! ♥

woman 2188033 1280

Szívvel, lélekkel, szeretettel! ♥

Németh Krisztina
* alapító Mentor, vállalkozó
* Természetgyógyász / reflexológus, fitoterapeuta
* Csakra-talpmaszázs instruktor

www.kristalyviragmentorhaz.hu

Csakrameditáció az angyalaiddal

Ingyenes Csakrameditáció az angyalaiddal hanganyag

Szeretettel adom át Neked az Ingyenes Csakrameditáció az angyalaiddal hanganyagot. Hallgasd olyan szeretettel, ahogy azt én Neked készítettem.

Értesülj mindig időben aktuális tanfolyamainkról, programjainkról és olvasd első kézből érdekes cikkeinket.

Név*
Email*

Sikerült.

Pin It on Pinterest

Oszd meg ha tetszett!

Köszönöm a megosztást és azok is, akiknek érdekes lehet. Szeretni fognak érte!

%d blogger ezt szereti: